De 5 meest bespeelde muziekinstrumenten

Muziek is belangrijk voor een mens. Van muziek kun je vrolijk worden en zorgt voor de aanmaak van dopamine in je hersenen. De wetenschap kan nog niet helemaal verklaren waarom muziek een positief effect op je gemoedstoestand maar het is in ieder geval zeker dat een mens vrolijker wordt van het horen van muziek. Naast het luisteren naar muziek is het ook goed voor de ontwikkeling van je hersenen om een muziekinstrument te bespelen. In dit artikel lees je meer over de 5 meest bespeelde muziekinstrumenten.

5. Akoestische gitaar
Volgens velen een zeer romantisch instrument. De meest voorkomende gitaar is de klassieke gitaar. Daarnaast zijn er vele varianten als een harpgitaar of flamencogitaar. De kwaliteit van de gitaar wordt vooral bepaald door het materiaal. Gitaren van hoge kwaliteit bestaan vaak uit sparrenhout of cederhout. Dit hout vibreert goed en is sterk genoeg om de spanning van de snaren op te vangen. De snaren werden vroeger gemaakt van schapendarm. Tegenwoordig worden de snaren gemaakt van nylon.

4. Fluit
De fluit is een verzamelnaam voor alle fluitinstrumenten. Deze instrumenten worden ook wel aerofonen genoemd. De fluit is het oudste muziekinstrument dat nog bespeeld wordt. De fluit is 40.000 jaar geleden ontdenk in het land dat nu Slovenië is. De dwarsfluit en blokfluit worden wereldwijd het meeste bespeeld.

3. Drumstel
Het drumstel heeft de laatste vijftig jaar veel aan populairiteit gewonnen. Vooral door de opkomst van rockbands. Het drumstel bestaand in de basis uit 6 onderdelen: Bass drum, snaredrum, floor tom, mid tom, hihat en bekkens. Dit kan worden uitgebreid met meer drums en bekkens. Tegenwoordig zijn er ook elektrische drumstellen. Deze maken minder geluid en zijn daarom handig om op te oefenen zonder de buren boos te maken.

2. Elektrische gitaar
De elektrische gitaar is een variant op de akoestische gitaar. Bij een elektrische gitaar wordt de akoestische klank omgezet in een elektrische impuls. Wanneer je de elektrische gitaar aansluit op een versterker krijg je dat typische rockgeluid.

1. Piano
Het meest bespeelde instrument ter wereld is de piano. De ‘uitvinder’ van de piano is Bartolomeo Cristofori. Hij begon aan de ontwikkeling van de piano in 1698. De snaren van de piano kunnen verticaal staan of horizontaal liggen. Wanneer de snaren verticaal staan noemt men de piano ook wel een ‘buffetpiano’ wanneer de snaren horizontaal liggen heet het een vleugelpiano.

Muziekles
Veel mensen in Nederland zouden graag een muziekintrument willen leren spelen. De stap om ook echt daadwerkelijk op les te gaan wordt vaak niet genomen. Zoek je gitaarles in Amsterdam? Kijk dan eens op www.amsterdamgitaarles.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *