Muziek les doormiddel van E-learning?

Het is een begrip wat steeds vaker voorkomt, niet alleen op het gebied van muziek. De zorg, onderwijs en techniek bedrijven kiezen steeds vaker voor E-learning. Door doorontwikkelde online leertechnieken is E-learning steeds effectiever. Het licht echter wel aan de opleiding zelf of het leek pakket werkt bij jou. Hieronder lees je een aantal punten waarbij je moet opletten als je een instrument gaat leren bespelen doormiddel van een online muziekschool.

Leer methode

De leer methode is erg belangrijk een online muziekschool kan kiezen voor verschillende leer methodes. Het is belangrijk dat je zelf kijkt welke bij jou aansluit. Dit hangt ook erg samen met de prijs van de lessen. Bij de ene online muziekschool krijg je alleen documentatie opgestuurd, en bij de ander face 2 face via bijvoorbeeld Skype begeleiding. Dit is erg belangrijk voor jou als student, kijk goed welke methode van de online muziekschool bij jou past. Dit helpt bij je eigen vooruitgang.

Effectief?

Is een online muziekschool wel effectief? Het antwoord daarop is lastig aan te geven. Dit is namelijk per leerling en situatie verschillend. Als je fysiek naar een muziekschool toe gaat op een vaste dag, verwatert de motivatie niet. Hoewel als je zelf een goede motivatie hebt en je kunt de tijd zelf vrijmaken thuis om te oefenen kan een online muziekschool wel een effectievere oplossing zijn. Dit omdat je niet wordt tegengehouden door het niveau van andere leerlingen tijdens de muziekles.

Prijzen

De prijzen van een online muziekschool verschillen erg veel. Het is daarom belangrijk hier goed naar te kijken, kijk niet alleen naar de laagste prijs! Waarom? Omdat het erg belangrijk is wat je voor die prijs krijgt. Het is belangrijk dat de online muziekschool aan jouw wensen voldoet. Vervolgens ga je naar de prijzen kijken. Als je een goedkope online muziekschool hebt, die jou niet verder kan helpen is het zonde van je geld. Het belangrijkste is dan de online muziekschool je kan voorzien van de vraag en behoeften die je hebt.

Voordelen en nadelen!

Hieronder nog een aantal voor en nadelen op een rijtje gezet!

Voordelen:

  • Thuis alles doen, wanneer jij tijd hebt
  • Vaak een lagere prijs
  • Ongeremd door het niveau van anderen

Nadelen:

  • Geen 1 op 1 begeleiding
  • Werkt niet voor iedereen effectief

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *